07 Máj, Utorok
 17 °C
TOP

Nachos s mletým mäsom a syrom

Nachos k nám prišlo z Mexika. Ako prvé ho ochutnali manželky amerických vojakov. Pred záverečnou vraj prišli do reštaurácie, v ktorej už nebol kuchár a chceli sa najesť. Majiteľ si musel poradiť sám. Chytil tortilly, narezal ich na trojuholníky, posypal syrom, zapiekol ich v rúre a skvelé jedlo bolo na svete. Dnes sa nachos najčastejšie podáva ako pochutina k dobrému filmu, či príloha k jedlám. Dáva sa ale aj do polievok. My sme si pre vás pripravili chutný recept, ktorý jednoducho musíte vyskúšať. 

INGREDIENCIE:

  • Mleté mäso
  • Sypaný cesnak
  • Cibuľa
  • Nachos
  • Syr na strúhanie
  • Ľadový šalát
  • Uhorky
  • Paradajky

NA OMÁČKU:

  • Majonéza
  • Kečup
  • Horčica
  • Uhorky
  • Cukor
  • Soľ a peper 

POSTUP:

  1. Do mletého mäsa pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ. Pripravíme si ho tradične na panvici až kým nie je hotové. 
  2. Plech si vystelieme papierom na pečenie. Nasypeme prvú vrstvu nachos. Na ňu dáme časť pripraveného mäsa, potom nastrúhaný syr, ľadový šalát, nastrúhané uhorky a nakrájané paradajky. Zopakujeme ešte dvakrát. 
  3. Vložíme do rúry vyhriatej na 175-200°, kým sa syr neroztopí. 
  4. Pripravíme si zatiaľ omáčku. Zmiešame pol hrnčeka majonézy, pol hrnčeka kečupu, 3 lyžice horčice, lyžicu cukru, 1 až dve nastrúhané uhorky a dochutíme soľou a peprom.
  5. Nachos vyberieme z rúry, naservírujeme na tanier a polejeme pripravenou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár