Nachos s mletým mäsom a syrom
Nachos k nám prišlo z Mexika. Ako prvé ho ochutnali manželky amerických vojakov. Pred záverečnou vraj prišli do reštaurácie, v ktorej už nebol kuchár a chceli sa najesť. Majiteľ si musel poradiť sám. Chytil tortilly, narezal ich na trojuholníky, posypal syrom, zapiekol ich v rúre a skvelé jedlo bolo na svete. Dnes sa nachos najčastejšie podáva ako pochutina k dobrému filmu, či príloha k jedlám. Dáva sa ale aj do polievok. My sme si pre vás pripravili chutný recept, ktorý jednoducho musíte vyskúšať.
INGREDIENCIE:
- Mleté mäso
- Sypaný cesnak
- Cibuľa
- Nachos
- Syr na strúhanie
- Ľadový šalát
- Uhorky
- Paradajky
NA OMÁČKU:
- Majonéza
- Kečup
- Horčica
- Uhorky
- Cukor
- Soľ a peper
POSTUP:
- Do mletého mäsa pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ. Pripravíme si ho tradične na panvici až kým nie je hotové.
- Plech si vystelieme papierom na pečenie. Nasypeme prvú vrstvu nachos. Na ňu dáme časť pripraveného mäsa, potom nastrúhaný syr, ľadový šalát, nastrúhané uhorky a nakrájané paradajky. Zopakujeme ešte dvakrát.
- Vložíme do rúry vyhriatej na 175-200°, kým sa syr neroztopí.
- Pripravíme si zatiaľ omáčku. Zmiešame pol hrnčeka majonézy, pol hrnčeka kečupu, 3 lyžice horčice, lyžicu cukru, 1 až dve nastrúhané uhorky a dochutíme soľou a peprom.
- Nachos vyberieme z rúry, naservírujeme na tanier a polejeme pripravenou omáčkou.