24 Apríl, Streda
 6 °C
TOP

Menej kalorická jablková štrúdla

K jeseni a čerstvej úrode jabĺk patrí viac než máloktorý dezert. Štrúdla. Kým slávny múčnik zdomácnel vo Viedni, musel prejsť dlhú cestu z Arábie cez Osmanskú ríšu a Balkán. Prinášame Vám recept na túto skvelú pochúťku, ktorý je oproti bežným menej kalorický.

INGREDIENCIE:

  • 5 väčších jabĺk
  • Balíček hrozienok (namočených v Jim Beame)
  • 2 ks škoricového cukru
  • 1 polievková lyžica mletej škorice
  • Balíček lístkoveho cesta (275 g)
  • Vajíčko  (na potretie)


POSTUP:

  1. Lístkové cesto si rozvaľkáme. Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
    Primiešame k nim škoricový cukor.  Pridáme hrozienka namočené v Jim Beame.
  2. Takto pripravené jablká poukladáme na lístkové cesto pozdĺž celej šírky a  zavinieme.
  3. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a poprepichujeme vidličkou.
  4. Na pekáč položíme papier na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 20 minút.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár