26 Apríl, Piatok
 16 °C
TOP

Kúsky bravčovinky s medom

V dávnych časoch boli prasiatka v Číne a v Egypte považované za posvätné zvieratá. Symbolizovali šťastie a blahobyt. Bravčové mäso bolo povolené jesť len v prípadoch náboženských a štátnych sviatkov. Dnes má bravčovinka v kuchyniach viacerých krajín svoju nezastupiteľnú rolu. Na Slovensku je jej ročná spotreba až 35 kíl na osobu. Pripravte si sladkú špecialitu podľa nášho receptu a potešíte aj najmenších členov rodiny.

INGREDIENCIE:

  • Bravčové pliecko
  • 1 väčšia cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • Kukurica
  • Zavárané lečo
  • Horčica
  • Med
  • Korenie, soľ

POSTUP:

  1. Mäso si nakrájame na kocky a vložíme do misky. Osolíme. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, horčicu, pretlačený cesnak, korenie, lečo, kukuricu aj s nálevom a dve polievkové lyžice medu. Všetko poriadne rozmiešame.
  2. Pripravíme si hlboký pekáč. Spodok potrieme kúskom olivového oleja. Mäsovú zmes z misky poukladáme na pekáč a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 90 minút.
  3. Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky alebo ryžu. Pri servírovaní na tanieri môžete na mäso nastrúhať syr.

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ 🙂

Odoslať komentár