13 December, Piatok
 1 °C
TOP

Kotlíkový guláš

Jednoducho patrí k letu. Guláš. Pri kotlíkoch, v ktorých sa varí, sa radi schádzame s rodinou, či priateľmi. Hovorí sa, že koľko existuje gazdiniek a šéfkuchárov, toľko existuje aj receptov na prípravu tejto pochúťky. Toto jedlo údajne rozširovali šľachtici, obchodníci, vojaci i cestovatelia po rôznych kútoch Európy. Skúste si ho pripraviť podľa nášho receptu.

INGREDIENCIE:

  • 1 kg hovädzieho a bravčového mäsa
  • 2 PL bravčovej masti
  • 5 ks cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 kg zemiakov
  • Lečo
  • Soľ
  • Korenie čierne mleté
  • Paprika červená mletá
  • Majorán

POSTUP:

  1. Nakrájame si cibuľku. V kotlíku rozpustíme bravčovú masť a pridáme cibuľku. Keď je opražená dosklovita pridáme hovädzie mäso. Necháme trošku zatiahnúť a dodáme soľ, mletú papriku, čierne korenie.
  2. Hovädzie mäso dusíme a len mierne podlievame. Zatiaľ si očistíme a narežeme zemiaky. Najprv pridáme k mäsu len 2 nakrájané zemiaky a varíme.
  3. Asi po hodinke, keď sa už hovädzie mäso dá prežúvať, pridáme bravčové. Pokračujeme vo varení do zmäknutia.
  4. Keď už je bravčové mäso mäkké, pridáme zemiaky. A po 15 minútach aj lečo. Keď je všetko hotové, pridáme cesnak a majorán. Ak máte radi pikantné jedlá, na záver môžete dochutiť chilli papričkami.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár