19 September, Štvrtok
 23 °C
TOP

Jednoduchá hrachová kaša s pečeným kelom

Hrachová kaša bola kedysi denne v jedálničku ľudí, ktorí mali hlbšie do vrecka a popri ťažkej fyzickej práci sa potrebovali hlavne poriadne nasýtiť. Nemusí to byť ale len to „lacné jedlo“ pripravené len z hrachu a cibule. Obohatiť ju môžete napríklad aj pridaním pečeného kelu a vytvoríte z nej neodolateľnú pochúťku. Návod ako na to, nájdete v našom recepte.

INGREDIENCIE:

  • 500g zemiakov
  • 250 g žltého suchého hrachu
  • štipka celej rasce
  • štipka soli
  • 30g masla
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šľahačková smotana
  • čerstvá pažítka
  • 500 g ružičkového kelu
  • rozmarín

POSTUP:

  1. Zemiaky očistíme narežeme na kocky a dáme do hrnca s vodou. K zemiakom pridáme hrach, soľ, rascu a varíme do zmäknutia zemiakov a hrachu, približne 30 minút.
  2. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, na masle ich orestujeme do sklovita, pridáme k uvareným zemiakom a hrachu. Tyčovým mixérom všetko rozmixujeme na kašu, pridáme šľahačkovú smotanu, ak je kaša príliš hustá môžeme nechať vodu zo zemiakov a pridať do kaše.
  3. Nakoniec pridáme čerstvú nasekanú pažítku, prípadne na dochutenie rozmarín.
  4. Hlavičky kelu prekrojíme na polovicu na panvici rozohrejeme maslo a ružičkový kel opekáme asi 2 minúty rozkrojenou stranou nadol. Potom ich otočíme vypneme plameň a zakryjeme panvicu. Ďalšie 2 minúty ich necháme pod pokrievkou zmäknúť. Podávame s hrachovo-zemiakovou kašou.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár