21 Máj, Utorok
 23 °C
TOP

Bábovka s vaječným likérom


Spája sa s rodinnou atmosférou, nedeľnou pohodou, či detstvom. Bábovka je proste klasika, ktorá nikdy neomrzí. Hovorí sa, že každá rodina má svoj obľúbený recept, ktorý si stráži a odovzdáva z generácie na generáciu. Vďaka tomu je na pohľad táto maškrtka rovnaká, no chuťovo stále iná. My sa s vami podelíme o recept na našu bábovku s vaječným likérom.

INGREDIENCIE:

  • 200 g kryštálového cukru
  • 5 kusov vajec
  • 2 PL vanilkového cukru
  • 250 ml vaječného likéru
  • 100 g masla
  • 150 ml olej
  • 250 mg múka hladká
  • Soľ
  • 16 g kypriaci prášok do pečiva
  • Maslo a múka na vymazanie formy

POSTUP:

  1. Formu si potrieme rozpusteným maslom a vysypeme múkou. Rozohrejeme rúru na 175 stupňov.
  2. Vajcia si vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom mixérom na penu. Za stáleho miešania pridávame olej. Primiešame vaječný likér a pridáme rozpustené, nie horúce maslo. Múku preosieme, zmiešame s práškom do pečiva a soľou. Pridáme do cesta a poriadne vmiešame.
  3. Cesto vylejeme do formy a pečieme pri teplote 175 st. asi 55 minút. Necháme 10 minút postáť a vyklopíme.
  4. Tip od nás: Na záver môžete bábovku ešte poliať čokoládou.


Prajeme vám dobrú chuť:) 

Odoslať komentár