Bábovka s vaječným likérom
Spája sa s rodinnou atmosférou, nedeľnou pohodou, či detstvom. Bábovka je proste klasika, ktorá nikdy neomrzí. Hovorí sa, že každá rodina má svoj obľúbený recept, ktorý si stráži a odovzdáva z generácie na generáciu. Vďaka tomu je na pohľad táto maškrtka rovnaká, no chuťovo stále iná. My sa s vami podelíme o recept na našu bábovku s vaječným likérom.
INGREDIENCIE:
- 200 g kryštálového cukru
- 5 kusov vajec
- 2 PL vanilkového cukru
- 250 ml vaječného likéru
- 100 g masla
- 150 ml olej
- 250 mg múka hladká
- Soľ
- 16 g kypriaci prášok do pečiva
- Maslo a múka na vymazanie formy
POSTUP:
- Formu si potrieme rozpusteným maslom a vysypeme múkou. Rozohrejeme rúru na 175 stupňov.
- Vajcia si vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom mixérom na penu. Za stáleho miešania pridávame olej. Primiešame vaječný likér a pridáme rozpustené, nie horúce maslo. Múku preosieme, zmiešame s práškom do pečiva a soľou. Pridáme do cesta a poriadne vmiešame.
- Cesto vylejeme do formy a pečieme pri teplote 175 st. asi 55 minút. Necháme 10 minút postáť a vyklopíme.
- Tip od nás: Na záver môžete bábovku ešte poliať čokoládou.