24 Október, Štvrtok
 15 °C
TOP

Pripravte si jahodové nápoje

Jahody sú veľmi zdravé. Dozrievajú podľa odrody od neskorej jari až do začiatku jesene. Keďže pri tepelnej úprave strácajú veľa cenných živín, najlepšie je jahody konzumovať čerstvé. Využiť ich môžeme napríklad pri príprave ovocných či zeleninových šalátov, tiež si ich môžeme pridať do jogurtu či kaše alebo do smoothie nápojov, ktoré si môžeme pripraviť na mnoho spôsobov a spestriť si tak náš jedálniček.

Limonáda s jahodami a medovkou

Suroviny: 400 gramov čerstvých jahôd, 1 liter studenej vody, šťavu z jedného citróna, med podľa chuti, čerstvé lístky medovky, ľad

Postup: Jahody umyjeme a vložíme do mixéra, prilejeme vodu a šťavu z jedného citróna, pridáme med, pár lístkov medovky a rozmixujeme. Do pripraveného džbánu dáme ľad a zalejeme ho jahodovou limonádou. Podávame ozdobené kolieskami citróna a lístkami medovky.

Náš tip: Ak by vám v nápoji prekážali zrnká z jahôd, môžete limonádu precediť cez sitko.


Jahodové smoothie s bielym jogurtom

Suroviny:

170 g bieleho jogurtu, 10 mandlí, 150 gramov mrazených alebo čerstvých jahôd, 180 ml ľadového zeleného čaju, 1 čajovú lyžičku škorice

Postup:

Do mixéra vložte všetky suroviny okrem škorice a všetko spolu rozmixujte. Následne prelejte do pohára a posypete škoricou.

Jahodovo-banánový nápoj

Suroviny:

1 ks banán, 100 g jahôd, 100 ml mandľového mlieka (môže byť aj klasické), 1/2 ČL vanilkového extraktu, 1 PL medu

Postup:

Jahody umyjeme a spolu s ostatnými ingredienciami dáme do mixéra. Mixujeme až kým získame krémovú konzistenciu. Servírujeme do pohára, ozdobené mätovými lístkami a nadrobno nakrájanými jahodami.

Ilustračné foto. zdroj foto Ajale pixabay

Odoslať komentár