Menej kalorická jablková štrúdla
K jeseni a čerstvej úrode jabĺk patrí viac než máloktorý dezert. Štrúdla. Kým slávny múčnik zdomácnel vo Viedni, musel prejsť dlhú cestu z Arábie cez Osmanskú ríšu a Balkán. Prinášame Vám recept na túto skvelú pochúťku, ktorý je oproti bežným menej kalorický.
INGREDIENCIE:
- 5 väčších jabĺk
- Balíček hrozienok (namočených v Jim Beame)
- 2 ks škoricového cukru
- 1 polievková lyžica mletej škorice
- Balíček lístkoveho cesta (275 g)
- Vajíčko (na potretie)
POSTUP:
- Lístkové cesto si rozvaľkáme. Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
Primiešame k nim škoricový cukor. Pridáme hrozienka namočené v Jim Beame. - Takto pripravené jablká poukladáme na lístkové cesto pozdĺž celej šírky a zavinieme.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom a poprepichujeme vidličkou.
- Na pekáč položíme papier na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 20 minút.