Paradajková polievka s chilli
Polievka sa tiahne ľudskou históriou od praveku. Už v dobe kamennej ľudia vo vode varili mäso zo sobov, mamutov či koňov. V Bostone sa na sklonku 18. storočia prvýkrát v kuchárskej knihe objavila zmienka o polievke, do ktorej sa pridávali rajčiny. Ak patríte k milovníkom paradajok, určite si radi pochutíte aj na domácej paradajkovej polievke podľa nášho receptu.
INGREDIENCIE:
– pasírované paradajky 2x500g
– paradajky 3ks
– cesnak 8 strukov
– syr Gouda
– 4 pl olivový olej
– chilli Jalapeno
– bazalka, oregáno
– soľ, korenie
– bobkový list
– klinčeky
POSTUP:
- Pretlačený cesnak vložíme do rozpáleného oleja a opečieme ho dozlatista.
- Pridáme nakrájané paradajky (na malé kocky) a po 5. minútach aj pasírované paradajky.
- Premiešame a dochutíme soľou, čiernym korením, bazalkou, oregánom a pridáme bobkový list.
- Pridáme klinčeky a jemne nasekanú chilli papriku podľa chuti.
- Chvíľu povaríme a servírujeme so strúhaným syrom.