22 December, Nedeľa
 2 °C
TOP

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Aj vy si lámete hlavu nad tým, čo budete variť počas víkendu? Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú určite to pravé. Tento recept nikdy nesklame. Guľky sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov a zakaždým sú iné. Ak ich uvaríte podľa nášho receptu, nájdete po nich vždy len vylízané taniere. 😋

Ingrediencie:

  • 500g mleté mäso bravčové, alebo mix.
  • 3 vajcia
  • strúhanka
  • 2 paradakové pretlaky
  • olivový olej
  • cesnak, alebo cesnakový prášok, podľa chuti
  • 1 menšia cibuľa
  • 1-2 bobkové listy
  • mleté čierne korenie
  • 1-2 klinčeky
  • 1 č.lyž . mletá škorica
  • soľ, bazalka, oregano, tymián
  • cukor/ med
  • zelená paprika
  • syr napr. Eidam
  • cestoviny/ zemiaky/ knedľa

Postup:

  1. -Na oleji si orestujeme paradajkový pretlak, postupne pridáme bobkový list, cibuľu , pre chuť zelenú papriku , zalejeme vodou a privedieme do varu, kým nevznikne omáčka.
  2. -Do mäsa pridáme vajcia, soľ, korenie, cesnak, môžeme aj sušenú cibuľu, alebo aj čerstvú postrúhanú na drobno, bazalku, oregano, tymián a ak by bola zmes moc riedka pridáme strúhanku.
  3. -Tvarujeme guľky do ktorých vložíme na kocočky nakrájaný tvrdý syr. Do každej guľky jeden.
  4. -Keď nám omáčka už vrie, vkladáme do nej opatrne guľky, ale pozor nemiešajte, aby sa nerozpadli. Nechajte ich trochu na miernom ohni povariť a neskôr jemne premiešať. Varíme cca 15 – 20 min.
  5. Omáčku dochutíme soľou, ml. čiernym korením, cukrom, alebo medom, ak by ste ju mali riedku, rozpustite v troche studenej vody lyžičku solamilu a dajte do omáčky.
  6. Podávame s cestovinou, zemiakovou kašou, alebo knedľou
  7. Môžete posypať syrom

PRAJEME DOBRÚ CHUŤ! 🙂

Odoslať komentár