Vkladané nebíčko v ústach
Ak hľadáte rýchly a pritom chutný víkendový obed, ktorého príprava Vám neukradne veľa z voľného času, ste na správnej adrese. Pripravili sme si pre Vás recept na vkladané mäsové nebíčko v ústach. Napriek tomu, že jeho príprava netrvá dlho, olizuje sa po ňom nejeden gurmán.
INGREDIENCIE:
- kuracie prsia
- 2 – 3 rajčiny
- 1 – 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- Suchá saláma alebo anglická slanina
- syr podľa chuti (mozzarella, eidam, gounda)
- Cibuľa
POSTUP
- Kuracie prsia narežeme zhora zárezmi – pár centimetrov od seba. Nasolíme ich a okoreníme. Ošupeme si cesnak a pretlačíme ho. Potrieme ním plátky mäsa.
- Syr, paradajky, cibuľu, salámu alebo slaninu si nakrájame na plátky. Do každého jedného zárezu v mäse vložíme po jednom kúsku z každého.
- Pekáč si potrieme olejom. Kuracie prsia poukladáme vedľa seba na pekáč. Zvyšok cibule pokojne rozsypeme navrch. Pečieme pri 180°C asi 40 minút. Odporúčame mäso prikryť hneď zo začiatku alobalom, aby sa nevysušilo.
Ak chcete mať aj omáčku. Stačí vziať majonézu. Pridajte k nej cesnak a vylejte ju na mäso.
Prílohu si zvoľte podľa chuti. Mäso najlepšie chutí s ryžou, zemiakmi, ale určite si ho vychutnáte aj len so zeleninou.