18 Marec, Utorok
 7 °C
TOP

Tartaletky s mangovou plnkou 

Tartaletky majú bohatú históriu spojenú s francúzskou kuchyňou. Už v stredoveku sa používali na servírovanie rôznych dezertov pri kráľovských hostinách. Výnimočné sú v tom, že umožňujú širokú škálu chutí a kombinácií. Pripravili sme si pre vás recept na túto sladkú pochúťkus plnkou s mangovým pyré, ktorou určite potešíte všetkých členov rodiny.   

INGREDIENCIE:  

Krusta:

  • 100g mandle
  • 100g vlašské orechy alebo nahraďte mandľami
  • 90g bezlepkové ovsené vločky
  • 100g Medjool datle vykôstkované
  • 1 PL agávový alebo javorový sirup
  • 2 PL kokosový olej

Mangová plnka:

  • 200g hodvábne tofu
  • 1 HR mangového pyré (150g) alebo iné mrazené ovocie
  • ¼ HR rastlinné mlieko (60ml)
  • 2-3 PL javorový sirup
  • ½ ČL agar

POSTUP:

  1. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a vymastíme formičky. Mandle, vlašské orechy a vločky dáme do mixéra a mixujeme kým nevznikne hrubá múka. Potom pridáme datle, sirup a tekutý kokosový olej a znovu mixujeme kým sa hmota nezlepí dokopy (ak je veľmi suchá, pridáme trošku vody alebo rastlinného mlieka).
  2.  Hmotu premiestnime do formičiek a zatlačíme po stranách, aby vznikla tartaletková forma. Pečieme v predhriatej forme 8 minút (do zlatista).
  3. Pred pridaním krému necháme upečenú krustu úplne vychladnúť.
  4. Pripravíme si plnku. Všetky ingrediencie na plnku vložte do hrnca a miešajte, kým sa nespoja (uistite sa, že sa agar a škrob úplne rozpustili).
  5. Priveďte k varu za stáleho miešania, a potom stiahnite na mierny oheň a nechajte bublať ďalšie 2 minúty, kým plnka jemne nezhustne.
  6. Nalejte hmotu do upečených formičiek a nechajte vychladnúť asi hodinu pri izbovej teplote. Potom premiestnite do chladničky na ďalšie 3 hodiny.
  7. Prajeme vám dobrú chuť!

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár