15 Jún, Sobota
 18 °C
TOP

Tagliatelle s bazalkovým pestom

Viete, že v Taliansku sa humorne traduje, že prvé tagliatelle vytvoril šikovný dvorný kuchár, ktorého inšpiroval slávnostný účes jednej zámožnej dámy na svadbe? Tagliatelle pochádzajú z regiónu Emilia-Romagna. Tu majú dlhú tradíciu v miestnej kuchyni i v lokálnych receptúrach. Inšpirujte sa našim jednoduchým receptom a uvarte si tagliatelle s bazalkovým pestom len za pár minút.

INGREDIENCIE:

  • Tagliatelle
  • Parmezán 
  • Bazalkové pesto
  • Cherry paradajky
  • Čierne korenie
  • Soľ

POSTUP:

  1. Vodu privedieme do varu. Pridáme soľ. Vhodíme cestoviny a uvaríme. 
  2. Cestoviny zalejeme pestom.
  3. Dochutíme čiernym korením a pridáme nakrájané cherry paradajky. 
  4. Dáme na tanier a posypeme nastrúhaným parmezánom, prípade iným druhom syra. 

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár