Tagliatelle s bazalkovým pestom
Viete, že v Taliansku sa humorne traduje, že prvé tagliatelle vytvoril šikovný dvorný kuchár, ktorého inšpiroval slávnostný účes jednej zámožnej dámy na svadbe? Tagliatelle pochádzajú z regiónu Emilia-Romagna. Tu majú dlhú tradíciu v miestnej kuchyni i v lokálnych receptúrach. Inšpirujte sa našim jednoduchým receptom a uvarte si tagliatelle s bazalkovým pestom len za pár minút.
INGREDIENCIE:
- Tagliatelle
- Parmezán
- Bazalkové pesto
- Cherry paradajky
- Čierne korenie
- Soľ
POSTUP:
- Vodu privedieme do varu. Pridáme soľ. Vhodíme cestoviny a uvaríme.
- Cestoviny zalejeme pestom.
- Dochutíme čiernym korením a pridáme nakrájané cherry paradajky.
- Dáme na tanier a posypeme nastrúhaným parmezánom, prípade iným druhom syra.