Šťavnaté kuracie na tmavej sójovej omáčke
Tmavá sójová omáčka je základom čínskej kuchyne a používa sa už viac ako 2200 rokov. Nad slanou chuťou v nej prevažuje sladká. Singapurskí vedci tvrdia, že má priaznivé účinky na naše zdravie. Obsahuje desaťkrát viac antioxidantov ako napríklad červené víno. Zlepšuje tok krvi, pomáha bojovať proti črevným baktériám a posilňuje imunitu. Pripravte si šťavnaté kuracie mäso s tmavou sójovou omáčkou podľa nášho receptu.
INGREDIENCIE:
- Kuracie prsia
- Tmavá sójová omáčka
- Soľ
- Korenie
- Cibuľa (voliteľné)
- Hladká múka na zahustenie
POSTUP:
- Mäso si umyjeme a nakrájame na kocky alebo na rezančeky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- V hrnci si zohrejeme trošku oleja, pridáme cibuľu (nemusí byť) a mäso. Pokvapkáme tmavou sójovou omáčkou a smažíme.
- Keď sa mäso zatiahne, prilejeme vodu. Množstvo podľa toho, koľko omáčky chceme mať. Necháme zovrieť a varíme asi 5-10 minút. Ku koncu zahustíme omáčku hladkou múkou rozmiešanou v troške vody a necháme ešte chvíľočku povariť.
- Prílohu si môžeme zvoliť podľa chuti. My sme stavili na ryžu.