20 Apríl, Sobota
 6 °C
TOP

Mrkvovníčky s jahodovým džemom

Milovníci suchých zákuskov zbystrite pozornosť! Zabudnite na rýchle koláčiky z lístkového cesta. Prinášame Vám recept na výnimočné mrkvovníčky s jahodovým džemom. Budete prekvapení, ako výborne chutia, napriek tomu, že v ceste nie je ani štipka pridaného cukru. Vďaka kombinácii džemu a mrkvy sú sladké a neskutočne chrumkavé. Navyše sa medzi koláčmi považujú za jedny z najzdravších pochúťok. Nečudo. Veď o mrkve sa so žartom zvykne hovoriť, že jej kalorická hodnota je záporná, pretože na jej strávenie vydá telo viac energie, ako z nej získa.

INGREDIENCIE:

  • 500 g polohrubej múky
  • 250 g mrkvy
  • 250 g masla alebo margarínu
  • Kypriaci prášok do pečiva
  • Soľ
  • Jahodový lekvár

POSTUP:

  1. V nádobe si zmiešajte múku, cukor, soľ i prášok do pečiva. Pridajte zmäknuté maslo. Cesto dobre rukou spracujte. Potom pridajte nastrúhanú mrkvu a opäť zapracujte.
  2. Nemusíte cesto nechať odležať, ale môžete s ním začať pracovať. Na tenko ho vyvaľkajte a povykrajujte kolieska. 
  3. Na každé koliesko pridajte lekvár. Cesto nakoniec spojte na koncoch, presne tak, ako keď pripravujete pirohy. Je potrebné poriadne ho zatlačiť, aby lekvár nevytiekol.
  4. Takto pripravené pirôžky poukladajte na plech s papierom na pečenie a pečte pri teplote 170 °C 15 – 20 minút.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂 

Odoslať komentár