Mila chessecake bez pečenia
Hovorí sa o ňom ako o koláči s príchuťami od výmyslu sveta. Pečený, nepečený, ovocný, s whiskey, či čajom. Chessecake. Prvý recept na túto dobrôtku je zachovaný z roku 230 nášho letopočtu. Rozšíril sa po celom svete a za nespočetné množstvo jeho druhov sa môžeme poďakovať vraj najmä Britom. Pripravili sme si pre vás recept na nepečený Mila chessecake.
INGREDIENCIE:
Na cesto:
- 230g maslové sušienky
- 90g maslo roztopené
Náplň:
- 100g biela čokoláda
- 200g šľahačka 40%
- 250g tvaroh jemný odtučnený
- 400g cream cheese neochutený
- 70g práškový cukor
- 100g Mila keksov
- 100g horkej čokolády na polevu a 100g smotany na šľahanie
POSTUP:
- Maslové sušienky poriadne rozdrvíme. Roztopíme si maslo a zmiešame so sušienkami. Takto pripravenú zmes navrstvíme na spodok tortovej formy. Kým si pripravíme krém, vložíme ju do chladničky.
- Klasicky nad parou si roztopíme bielu čokoládu. Tvaroh, cream cheese a práškový cukor rozmiešame v miske. Za stáleho miešania prilievame vlažnú bielu čokoládu.
- V druhej miske si vyšľaháme šľahačku do tuha. Pridáme do krému.
- Sušienkový základ vyberieme z chladničky. Najprv naň poukladáme na menšie kocky nakrájané Mila keksy. Na ne navrstvíme krém. Zarovnáme a dáme poriadne schladiť do chladničky. Najlepšie aj počas celej noci.
- Na druhý deň si pripravíme polevu. Zohrejeme smotanu a vypneme ju tesne pred bodom varu. Polejeme ňou nasekanú čokoládu. Vylejeme na koláč. Necháme ju stuhnúť. Na záver ozdobíme koláč podľa vlastnej tvorivosti. Použiť môžete aj Mila keksy.