28 Marec, Štvrtok
 16 °C
TOP

Mila chessecake bez pečenia

Hovorí sa o ňom ako o koláči s príchuťami od výmyslu sveta. Pečený, nepečený, ovocný, s whiskey, či čajom. Chessecake. Prvý recept na túto dobrôtku je zachovaný z roku 230 nášho letopočtu. Rozšíril sa po celom svete a za nespočetné množstvo jeho druhov sa môžeme poďakovať vraj najmä Britom. Pripravili sme si pre vás recept na nepečený Mila chessecake. 

INGREDIENCIE: 

Na cesto:

  • 230g maslové sušienky
  • 90g maslo roztopené

Náplň: 

  • 100g biela čokoláda
  • 200g šľahačka 40%
  • 250g tvaroh jemný odtučnený
  • 400g cream cheese neochutený
  • 70g práškový cukor
  • 100g Mila keksov
  • 100g horkej čokolády na polevu a 100g smotany na šľahanie

POSTUP:

  1. Maslové sušienky poriadne rozdrvíme. Roztopíme si maslo a zmiešame so sušienkami. Takto pripravenú zmes navrstvíme na spodok tortovej formy. Kým si pripravíme krém, vložíme ju do chladničky.
  2. Klasicky nad parou si roztopíme bielu čokoládu. Tvaroh, cream cheese a práškový cukor rozmiešame v miske. Za stáleho miešania prilievame vlažnú bielu čokoládu.
  3. V druhej miske si vyšľaháme šľahačku do tuha. Pridáme do krému.
  4. Sušienkový základ vyberieme z chladničky. Najprv naň poukladáme na menšie kocky nakrájané Mila keksy. Na ne navrstvíme krém. Zarovnáme a dáme poriadne schladiť do chladničky. Najlepšie aj počas celej noci.
  5. Na druhý deň si pripravíme polevu. Zohrejeme smotanu a vypneme ju tesne pred bodom varu. Polejeme ňou nasekanú čokoládu. Vylejeme na koláč. Necháme ju stuhnúť. Na záver ozdobíme koláč podľa vlastnej tvorivosti. Použiť môžete aj Mila keksy.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár