Marinované tofu so zeleninou
Aj vy máte málo času a chcete pre seba a svojich blízkych pripraviť chutný a výživný obed alebo večeru? Vyskúšajte marinované tofu podľa nášho receptu. Úspech vás zaručene neminie!
INGREDIENCIE:
Suroviny na 2 porcie
- 180g údené tofu
- 2 hrste mrazených fazuľkových strukov
- 1 cibuľa
- 80g húb (mrazené)
- sezamové alebo ľanové semienka
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivový olej
Suroviny na marinádu:
- 2 PL medu
- 2 PL sójová omáčka šťava z 1/2 citróna
- 1 ČL nastrúhaného zázvoru soľ, čierne korenie podľa chuti
POSTUP:
- Suroviny na marinádu zmiešame v miske. Podľa vlastnej chuti pridáme ingrediencie navyše – či už chceme sladšiu, slanšiu prípadne kyslejšiu chuť. Tofu narežeme na kocky, premiešame s marinádou a necháme aspoň 15 minút ,,odpočinúť“. Tofu je ako špongia, nasaje všetky chute.
- Cibuľu nakrájame na pásiky a spolu s roztlačeným cesnakom krátko osmahneme na olivovom oleji. Pridáme fazuľku a huby, prípadne inú obľúbenú zeleninu (mrkvu, zeler či papriku). Zamiešame tofu a povaríme, kým nebude zelenina mäkká. Občas premiešame.
- Podľa chuti ešte pridáme med, prípadne soľ či citrónovú šťavu. Pred podávním posypeme ľanovými alebo sezamovými semiačkami.
- Podávame s ryžou ochutenou kari korením alebo ryžovým octom.