20 Apríl, Sobota
 7 °C
TOP

Marinované tofu so zeleninou

Aj vy máte málo času a chcete pre seba a svojich blízkych pripraviť chutný a výživný obed alebo večeru? Vyskúšajte marinované tofu podľa nášho receptu. Úspech vás zaručene neminie!

INGREDIENCIE:

Suroviny na 2 porcie

  • 180g údené tofu
  • 2 hrste mrazených fazuľkových strukov
  • 1 cibuľa
  • 80g húb (mrazené)
  • sezamové alebo ľanové semienka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivový olej

Suroviny na marinádu:

  • 2 PL medu
  • 2 PL sójová omáčka šťava z 1/2 citróna
  • 1 ČL nastrúhaného zázvoru soľ, čierne korenie podľa chuti

POSTUP:

  1. Suroviny na marinádu zmiešame v miske. Podľa vlastnej chuti pridáme ingrediencie navyše – či už chceme sladšiu, slanšiu prípadne kyslejšiu chuť. Tofu narežeme na kocky, premiešame s marinádou a necháme aspoň 15 minút ,,odpočinúť“. Tofu je ako špongia, nasaje všetky chute.
  2. Cibuľu nakrájame na pásiky a spolu s roztlačeným cesnakom krátko osmahneme na olivovom oleji. Pridáme fazuľku a huby, prípadne inú obľúbenú zeleninu (mrkvu, zeler či papriku). Zamiešame tofu a povaríme, kým nebude zelenina mäkká. Občas premiešame.
  3. Podľa chuti ešte pridáme med, prípadne soľ či citrónovú šťavu. Pred podávním posypeme ľanovými alebo sezamovými semiačkami.
  4. Podávame s ryžou ochutenou kari korením alebo ryžovým octom.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár