26 Apríl, Piatok
 14 °C
TOP

LOSOS na víne v smotanovej omáčke

14 miliónov porcií. Presne toľkokrát sa denne po celom svete servíruje losos.

Nečudo. Losos nie je len tuctová ryba. Zaujímavý je nielen spôsobom života, ale aj benefitom pre človeka. Vedeli ste, že ak ho budete jesť častejšie dokáže zlepšiť aj vašu pamäť? Vitamíny, selén i omega 3 mastné kyseliny, ktoré obsahuje chránia vašu nervovú sústavu pred poškodeniami spojenými s rastúcim vekom. Na víkend sme si pre Vás pripravili recept ako pripraviť lososa na víne v smotanovej omáčke.

INGREDIENCIE:

  • 600g filety z lososa
  • 1 ks citrón
  • 1 ks šalotka
  • 2 ks bobkový list
  • 3 PL olivový olej
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • muškátový oriešok (podľa chuti)
  • soľ (podľa chuti)
  • korenie biele mleté
  • 1 dcl biele víno
  • 1 PL masla

POSTUP:

  1. Na lyžici olivového oleja si popražíme šalotku, zalejeme smotanou na varenie, osolíme, okoreníme bielym mletým korením.
  2. Keď privedieme smotanu k varu, pridáme približne 1 dcl bieleho vína.
  3. Necháme povariť, aby sa nám víno trochu vyparilo.
  4. Pred dokončením pridáme muškátový oriešok a trochu citrónovej šťavy podľa chuti (alebo citrónové korenie).
  5. Po uvarení omáčky, pridáme lyžicu masla na zjemnenie. Ak potrebujeme, zahustíme trošku solamylom.
  6. V hrnci dáme variť vodu približne 2 dl, pridáme bobkový list, 1 lyžičku citrónovej šťavy, osolíme a vložíme do zmesi pokrájaného lososa na pláty.
  7. Varíme asi 10 minút, potom lososa vyberieme a odložíme.

PRÍLOHA:

  • 200g baby špenát
  • 1 menšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku

POSTUP:

  1. Opražíme na panvici cibuľu, cesnak, potom pridáme špenát.
  2. Neopekáme príliš dlho, aby nám nevznikla kaša, trochu osolíme morskou soľou.
  3. Lososa servírujeme so špenátom a tagliatelle.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár