20 Júl, Sobota
 23 °C
TOP

Lahodná jablková štrúdľa s hrozienkami


Čas pobytov v prírode, či na kúpaliskách je tu. No a čo už padne lepšie ako dať si v prípade, keď nás prepadne hlad, niečo dobré pod zub? Keď z batohu vytiahnete jablkovú štrúdľu s hrozienkami a škoricou, určite sa po nej len tak zapráši. Pripravte si ju podľa nášho receptu.

INGREDIENCIE:

  • Lístkové cesto
  • 50 g hrozienok
  • 60-70 ml rumu
  • 5 jabĺk
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica škorice
  • maslo alebo vajíčko na potretie

POSTUP:

  1. Najprv si pripravíme plnku. Hrozienka namočíme na pár minút do rumu. Jablká umyjeme a zbavíme ich šupky a nakrájame na malé, tenke kúsky. Hrozienka poriadne odkvapkáme, pridáme k jablkám spolu s vanilkovým cukrom a škoricou. Poriadne premiešame a necháme tak 30 minút odstáť.
  2. Lístkové cesto si vyvaľkáme. Pridáme pripravenú jablkovú plnku a zrolujeme do závinu. Vidličkou urobíme dierky. Potrieme buď rozpusteným maslom alebo vajíčkom.
  3. Na pekáč dáme papier na pečenie. Položíme naň závin a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na asi 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár