Lahodná jablková štrúdľa s hrozienkami
Čas pobytov v prírode, či na kúpaliskách je tu. No a čo už padne lepšie ako dať si v prípade, keď nás prepadne hlad, niečo dobré pod zub? Keď z batohu vytiahnete jablkovú štrúdľu s hrozienkami a škoricou, určite sa po nej len tak zapráši. Pripravte si ju podľa nášho receptu.
INGREDIENCIE:
- Lístkové cesto
- 50 g hrozienok
- 60-70 ml rumu
- 5 jabĺk
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica škorice
- maslo alebo vajíčko na potretie
POSTUP:
- Najprv si pripravíme plnku. Hrozienka namočíme na pár minút do rumu. Jablká umyjeme a zbavíme ich šupky a nakrájame na malé, tenke kúsky. Hrozienka poriadne odkvapkáme, pridáme k jablkám spolu s vanilkovým cukrom a škoricou. Poriadne premiešame a necháme tak 30 minút odstáť.
- Lístkové cesto si vyvaľkáme. Pridáme pripravenú jablkovú plnku a zrolujeme do závinu. Vidličkou urobíme dierky. Potrieme buď rozpusteným maslom alebo vajíčkom.
- Na pekáč dáme papier na pečenie. Položíme naň závin a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na asi 30 minút.