Kura na dusených šampiňónoch
Ich snehobiele klobúčiky s jemnou hubovou arómou sú lákadlom pre všetkých milovníkov húb. Šampiňóny. Obsahujú až 90 percent vody, plnohodnotné bielkoviny a iba malé množstvo sacharidov. Obzvlášť cenné sú pre vegetariánov, pretože môžu slúžiť aj ako úplná náhrada za mäsové výrobky. My ale máme mäso radi, a tak sme si pre vás pripravili recept na kura na dusených šampiňónoch.
INGREDIENCIE:
- 300-400 g kuracích pŕs
- 2 stredne veľké cibule
- olej
- soľ
- čierne korenie
- 250 g čerstvých šampiňónov
- 2-3 strúčiky cesnaku
- rozmarín
- bobkový list
POSTUP:
- Nakrájame si na kocky cibuľu a kuracie prsia. Cesnak si narežeme na kolieska a šampiňóny na tenké pásiky.
- Do hlbšej panvice (hrnca) dáme olej, rozpálime a orestujeme krátko mäso, vyberieme a orestujeme cibuľu. Vložíme opäť kocky mäsa, ktoré osolíme a okoreníme, pridáme 1 bobkový list. Podlejeme malým množstvom horúcej vody a dusíme, priebežne podlievame horúcou vodou. Dusíme do zmäknutia asi 30 minút.
- Do druhého hrnca si pripravíme olej, rozpálime a osmažíme v ňom druhú cibuľu, následne pridáme nakrájané šampiňóny, mierne osolíme a dusíme.
- Podlievame priebežne horúcou vodou. Pridáme pokrájaný cesnak a sušený rozmarín podľa chuti. Dusíme asi 30 min.
- Ako prílohu môžete zvoliť buď zemiakovú kašu, opekané zemiaky alebo ryžu.