21 December, Sobota
 -0 °C
TOP

Kura na dusených šampiňónoch


Ich snehobiele klobúčiky s jemnou hubovou arómou sú lákadlom pre všetkých milovníkov húb. Šampiňóny. Obsahujú až 90 percent vody, plnohodnotné bielkoviny a iba malé množstvo sacharidov. Obzvlášť cenné sú pre vegetariánov, pretože môžu slúžiť aj ako úplná náhrada za mäsové výrobky. My ale máme mäso radi, a tak sme si pre vás pripravili recept na kura na dusených šampiňónoch.

INGREDIENCIE:

  • 300-400 g kuracích pŕs
  • 2 stredne veľké cibule
  • olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • 250 g čerstvých šampiňónov
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • rozmarín
  • bobkový list

POSTUP:

  1. Nakrájame si na kocky cibuľu a kuracie prsia. Cesnak si narežeme na kolieska a šampiňóny na tenké pásiky.
  2. Do hlbšej panvice (hrnca) dáme olej, rozpálime a orestujeme krátko mäso, vyberieme a orestujeme cibuľu. Vložíme opäť kocky mäsa, ktoré osolíme a okoreníme, pridáme 1 bobkový list. Podlejeme malým množstvom horúcej vody a dusíme, priebežne podlievame horúcou vodou. Dusíme do zmäknutia asi 30 minút.
  3. Do druhého hrnca si pripravíme olej, rozpálime a osmažíme v ňom druhú cibuľu, následne pridáme  nakrájané šampiňóny, mierne osolíme a dusíme.
  4. Podlievame priebežne horúcou vodou. Pridáme pokrájaný cesnak a sušený rozmarín podľa chuti. Dusíme asi 30 min.
  5. Ako prílohu môžete zvoliť buď zemiakovú kašu, opekané zemiaky alebo ryžu.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár