Karfiolovo-mrkvové guľky
Do Európy sa karfiol dostal koncom 15. storočia a môžeme povedať, že je jednou z najzdravších potravín pestovaných na celom svete. Je nielen chutný, ale aj veľmi bohatý na živiny. Kvôli svojej vyprážanej verzii je považovaný za klasiku našej kuchyne, no dá sa z neho vyčarovať veľa ďalších chutných jedál. Tentokrát sme si pre vás pripravili recept na karfiolovo-mrkvové guľky, na ktorých si isto pochutí celá rodina.
INGREDIENCIE:
-2 mrkvy
-polovica karfiolu
-hrnček ovsených vločiek
-hrnček mlieka
-50 g údeného syra
-soľ
-mleté čierne korenie
-cesnak
-strúhanka
POSTUP:
1)Vločky si namočíme na pol hodinu do mlieka. Karfiol i mrkvu varíme 10 minút a následne nasekáme na malé kúsky.
2)V miske zmiešame karfiol, mrkvu, vločky, pridáme dve vajíčka a strúhaný syr. Zmes posolíme, okoreníme a pridáme cesnak.
3)Vytvoríme guľky, ktoré obalíme v strúhanke.
4)Následne môžeme využiť zdravšiu verziu a vložiť guľky do teplovzdušnej rúry alebo menej zdravú a vysmažiť si ich na panvici.
Prajeme vám dobrú chuť!