Vyskúšajte chutné nátierky, ktoré zasýtia
Školský rok sa začína a vy si opäť lámete hlavu nad tým, čo pribaliť školopovinným ratolestiam na desiatu? Vsaďte na nátierky. Ich príprava nie je náročná a dobre zasýtia. Ak ich správne uskladníte, vydržia v chladničke aj do ďalšieho dňa. Prinášame tri osvedčené recepty.
Nátierka s jablkom
Suroviny: 1 jablko, 150g smotanovo tvarohového syra, 2 lyžice masla, 50 g tvrdého syra vhodného na strúhanie
Postup: Jablko očistíme, zbavíme jadrincov a na jemno postrúhame. Tvrdý syr postrúhame na hrubo. Do misky vložíme smotanovo tvarohový syr a vymiešame ho s maslom. Pridáme strúhaný syr a jablko a všetko dobre premiešame. Môžeme dochutiť troškou soli.
Mrkvová nátierka s ovsenými vločkami
Suroviny: 150g smotanovo tvarohového syra, 50g bieleho jogurtu, 2 mrkvy, 2PL ovsených vločiek, 1PL repkového oleja, tekvicové jadierka
Postup: Mrkvu umyjeme, očistíme a na hrubo postrúhame.
Na panvicu dáme olej a mrkvu na ňom asi 5 minút podusíme. Necháme vychladnúť. Primiešame ovsené vločky a mrkvu. Pred podávaním posypeme tekvicovými jadierkami.
Nátierka zo zvyškov kuracieho mäsa
Ak vám doma zvýšilo po nedeľnom obede kuracie mäso, môžete ho zužitkovať a pripraviť z neho chutnú nátierku.
Suroviny: 150 g pečeného kuracieho mäsa – môže byť aj varené napríklad z polievky, 50 g masla, 1 lyžicu horčice, 1 vajce uvarené na tvrdo
Postup: Všetky suroviny vložíme do kuchynského robota a dobre rozmixujeme. Nátierku podľa chuti osolíme a okoreníme.
zdroj foto pixabay