20 Júl, Sobota
 22 °C
TOP

Vyskúšajte chutné nátierky, ktoré zasýtia

Školský rok sa začína a vy si opäť lámete hlavu nad tým, čo pribaliť školopovinným ratolestiam na desiatu? Vsaďte na nátierky. Ich príprava nie je náročná a dobre zasýtia. Ak ich správne uskladníte, vydržia v chladničke aj do ďalšieho dňa. Prinášame tri osvedčené recepty.

Nátierka s jablkom

Suroviny: 1 jablko, 150g smotanovo tvarohového syra, 2 lyžice masla, 50 g tvrdého syra vhodného na strúhanie

Postup: Jablko očistíme, zbavíme jadrincov a na jemno postrúhame. Tvrdý syr postrúhame na hrubo. Do misky vložíme smotanovo tvarohový syr a vymiešame ho s maslom. Pridáme strúhaný syr a jablko a všetko dobre premiešame. Môžeme dochutiť troškou soli.

Mrkvová nátierka s ovsenými vločkami

Suroviny: 150g smotanovo tvarohového syra, 50g bieleho jogurtu, 2 mrkvy, 2PL ovsených vločiek, 1PL repkového oleja, tekvicové jadierka

Postup: Mrkvu umyjeme, očistíme a na hrubo postrúhame.

Na panvicu dáme olej a mrkvu na ňom asi 5 minút podusíme. Necháme vychladnúť. Primiešame ovsené vločky a mrkvu. Pred podávaním posypeme tekvicovými jadierkami.

Nátierka zo zvyškov kuracieho mäsa

Ak vám doma zvýšilo po nedeľnom obede kuracie mäso, môžete ho zužitkovať a pripraviť z neho chutnú nátierku.

Suroviny: 150 g pečeného kuracieho mäsa – môže byť aj varené napríklad z polievky, 50 g masla, 1 lyžicu horčice, 1 vajce uvarené na tvrdo

Postup: Všetky suroviny vložíme do kuchynského robota a dobre rozmixujeme. Nátierku podľa chuti osolíme a okoreníme.

zdroj foto pixabay

Odoslať komentár