Domáce nanuky a zmrzliny – prinášame tri jednoduché recepty
V letných mesiacoch sú zmrzliny či nanuky jednou z najobľúbenejších pochúťok detí aj dospelých. Pripravte si ich doma – postačí vám zopár surovín.
Čučoriedkové nanuky
Suroviny: 250 g čučoriedok, 150 g kryštálového cukru, 150 ml vody, šťavu z polovice citróna
Postup: Z vody a kryštálového cukru uvaríme na miernom ohni hustý cukrový sirup a necháme vychladnúť. Potom sirupom zalejeme čučoriedky, pridáme tiež citrónovú šťavu a rozmixujeme ponorným mixérom. Zmes nalejeme do formičiek, teda nádobiek určených na výrobu nanukov a uložíme aspoň na tri hodiny do mrazničky.
Náš tip: Ak nanuky pred podávaním krátko podržíte pod horúcou tečúcou vodou, budú sa vám ľahšie vyberať z formičiek.
Tvarohové nanuky
Suroviny: 250 g jemného tvarohu, 2 PL práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 180 ml smotany na šľahanie, 4 PL kyslej smotany
Postup: V miske vyšľaháme tvaroh, práškový a vanilkový cukor. Prilejeme vychladenú sladkú smotanu a šľaháme až kým nám nevznikne nadýchaný krém. Na záver doň ešte vmiešame kyslú smotanu. Tvarohový krém naplníme do formičiek na nanuky a uložíme aspoň na štyri hodiny do mrazničky.
Banánová zmrzlina
Suroviny: 5 banánov, 3 lyžice gréckeho jogurtu, 2 lyžice arašidového masla
Postup: Deň vopred zbavíme banány šupy, nakrájame ich na kolieska a dáme do mrazničky. Na druhý deň vložíme ešte zmrazené banány spolu s arašidovým maslom a gréckym jogurtom do mixéru a všetko dohladka vymixujeme. Môžeme ihneď podávať, prípadne odložiť do mrazničky na neskôr.