Sladké kuracie kúsky s ananásom
Kuracina je veľmi obľúbeným mäsom v celej Európe. Niet sa teda čomu čudovať, že aj na Slovensku ju konzumujeme vo veľkom. Výhodou je, že z kuraciny sa dá pripraviť naozaj všetko. Od perkeltu až po rôzne šaláty. Neublíži jej ani to, ak v chuti dominuje sladkosť. Veď, vyskúšajte sami! Pripravili sme si pre vás recept na sladké kuracie kúsky s ananásom, ktoré doma jednoznačne zachutia aj tým najmenším.
INGREDIENCIE:
- Kuracie prsia
- Horčica
- Med
- Olej
- Sójová omáčka
- Ananás
- Príloha podľa chuti
POSTUP:
- Najprv si pripravíme marinádu na mäso, a to tak, že v miske zmiešame olej s medom, horčicou a sójovou omáčkou.
- Kuracie prsia si nakrájame na malé rezančeky, dochutíme soľou alebo korením podľa vlastnej chute a vložíme do pripravenej marinády. Necháme prejsť chuťou.
- Následne rozpálime na panvici olej a pripravené mäso s marinádou opražíme.
- Keď už sú kuracie kúsky takmer hotové, pridáme na panvicu aj kúsky ananásu. Počkáme kým je mäso úplne mäkké a môžeme servírovať.
- Ako prílohu môžete zvoliť klasické zemiaky, ryžu alebo zeleninu.