26 December, Štvrtok
 -1 °C
TOP

Sladké kuracie kúsky s ananásom

Kuracina je veľmi obľúbeným mäsom v celej Európe. Niet sa teda čomu čudovať, že aj na Slovensku ju konzumujeme vo veľkom. Výhodou je, že z kuraciny sa dá pripraviť naozaj všetko. Od perkeltu až po rôzne šaláty. Neublíži jej ani to, ak v chuti dominuje sladkosť. Veď, vyskúšajte sami! Pripravili sme si pre vás recept na sladké kuracie kúsky s ananásom, ktoré doma jednoznačne zachutia aj tým najmenším.

INGREDIENCIE:

  • Kuracie prsia
  • Horčica
  • Med
  • Olej
  • Sójová omáčka
  • Ananás
  • Príloha podľa chuti

POSTUP:

  1. Najprv si pripravíme marinádu na mäso, a to tak, že v miske zmiešame olej s medom, horčicou a sójovou omáčkou.
  2. Kuracie prsia si nakrájame na malé rezančeky, dochutíme soľou alebo korením podľa vlastnej chute a vložíme do pripravenej marinády. Necháme prejsť chuťou.
  3. Následne rozpálime na panvici olej a pripravené mäso s marinádou opražíme.
  4. Keď už sú kuracie kúsky takmer hotové, pridáme na panvicu aj kúsky ananásu. Počkáme kým je mäso úplne mäkké a môžeme servírovať.
  5. Ako prílohu môžete zvoliť klasické zemiaky, ryžu alebo zeleninu.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár