05 Február, Streda
 -3 °C
TOP

Skromné jedlo s bohatou históriou

Chrumkavé zvonku a jemné zvnútra. Zemiakové placky. Už v stredoveku boli základom jedálnička pre poľnohospodárske rodiny. Hlavne preto, že zemiaky, múka a soľ boli pre nich ľahko dostupné. Rokmi sa spôsoby ich prípravy vylepšovali. Vyskúšajte trošku netradičnejší recept, do ktorého sme pridali aj cibuľu, ktorá ešte viac zvýrazní chuť zemiakovej dobroty.

INGREDIENCIE:

  • Zemiaky
  • 2 vajcia 
  • 1 cibuľa 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • 4 lyžice hladkej múky 
  • Majorán
  • Soľ
  • Olej

POSTUP:

  1. Najprv si očistíme zemiaky. Nastrúhame ich na jemno. Vytlačíme z nich nadbytočnú vodu. 
  2. Cibuľu očistíme a na jemno nastrúhame k zemiakom. Pridáme aj prelisovaný cesnak, vajcia, múku, soľ, majorán a poriadne premiešame.
  3. Olej zohrejeme na panvici a pomocou naberačky naň vylievame pripravené cesto. Placky by mali byť tenké, aby sa lepšie prepiekli. Osmažíme z oboch strán do zlatista. Hotové placky ukladáme na papierové utierky, aby sme odstránili prebytočný olej. 

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár