26 December, Štvrtok
 -1 °C
TOP

Makaróny s morčacím mäsom a sekanými paradajkami

Kedysi si cestoviny ľudia vyrábali iba doma. Prvé továrne na ich produkciu začali vznikať v 17. storočí v Taliansku. Ich výhodou je, že sú veľmi všestrannou potravinou. Zdatní kuchári z nich dokážu vyčarovať priam gastronomické zážitky a pre vysokoškolských študentov ide vraj o jedno z najčastejšie pripravovaných jedál. Pripravili sme si pre vás recept na chutné makaróny s mletým morčacím mäsom a sekanými paradajkami.

INGREDIENCIE:

  • Makaróny
  • Mleté morčacie mäso
  • Trochu oleja
  • 1 cibuľa
  • Sekané paradajky
  • 1 strúčik cesnaku
  • Mleté čierne korenie, soľ

POSTUP:

  1. Na rozohriatom oleji si opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme sekané paradajky, korenie, soľ, pretlačený cesnak a chvíľu opražíme.
  2. Pridáme mäso, prikryjeme a dusíme vo vlastnej šťave.
  3. Uvaríme si makaróny podľa návodu na obale. Scedíme. Pridáme pripravenú mäsovú omáčku.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár