Makaróny s morčacím mäsom a sekanými paradajkami
Kedysi si cestoviny ľudia vyrábali iba doma. Prvé továrne na ich produkciu začali vznikať v 17. storočí v Taliansku. Ich výhodou je, že sú veľmi všestrannou potravinou. Zdatní kuchári z nich dokážu vyčarovať priam gastronomické zážitky a pre vysokoškolských študentov ide vraj o jedno z najčastejšie pripravovaných jedál. Pripravili sme si pre vás recept na chutné makaróny s mletým morčacím mäsom a sekanými paradajkami.
INGREDIENCIE:
- Makaróny
- Mleté morčacie mäso
- Trochu oleja
- 1 cibuľa
- Sekané paradajky
- 1 strúčik cesnaku
- Mleté čierne korenie, soľ
POSTUP:
- Na rozohriatom oleji si opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme sekané paradajky, korenie, soľ, pretlačený cesnak a chvíľu opražíme.
- Pridáme mäso, prikryjeme a dusíme vo vlastnej šťave.
- Uvaríme si makaróny podľa návodu na obale. Scedíme. Pridáme pripravenú mäsovú omáčku.