Skromné jedlo s bohatou históriou
Chrumkavé zvonku a jemné zvnútra. Zemiakové placky. Už v stredoveku boli základom jedálnička pre poľnohospodárske rodiny. Hlavne preto, že zemiaky, múka a soľ boli pre nich ľahko dostupné. Rokmi sa spôsoby ich prípravy vylepšovali. Vyskúšajte trošku netradičnejší recept, do ktorého sme pridali aj cibuľu, ktorá ešte viac zvýrazní chuť zemiakovej dobroty.
INGREDIENCIE:
- Zemiaky
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice hladkej múky
- Majorán
- Soľ
- Olej
POSTUP:
- Najprv si očistíme zemiaky. Nastrúhame ich na jemno. Vytlačíme z nich nadbytočnú vodu.
- Cibuľu očistíme a na jemno nastrúhame k zemiakom. Pridáme aj prelisovaný cesnak, vajcia, múku, soľ, majorán a poriadne premiešame.
- Olej zohrejeme na panvici a pomocou naberačky naň vylievame pripravené cesto. Placky by mali byť tenké, aby sa lepšie prepiekli. Osmažíme z oboch strán do zlatista. Hotové placky ukladáme na papierové utierky, aby sme odstránili prebytočný olej.