16 December, Pondelok
 9 °C
TOP

Nepečený koláč z Nutelly 

Chcete deti či návštevu potešiť poriadne sladkým dezertom, no nechce sa vám piecť? Pripravte si nepečený koláč s Nutellou. Nutella pôvodne vznikla ako riešenie problému nedostatku kakaa v zničenom Taliansku po druhej svetovej vojne. Drahé a nedostupné kakao mali nahradiť lacné lieskové orechy. Tento recept na nepečený koláč si nevyžaduje veľa času na prípravu a je tak jednoduchý, že ho zvládne nachystať naozaj každý. 

INGREDIENCIE:

  • 2 balenia BeBe keksov (tmavé, svetlé)
  • 500 ml tortovej šľahačky
  • mascarpone 
  • Nutella

POSTUP:

  1. Na pekáč si poukladáme prvú vrstvu BeBe keksov. Tortovú šľahačku dáme do misky a vyšľaháme. Pridáme k nej mascarpone a 150 g Nutelly. Tento krém navrstvíme na keksy. 
  2. Prvú vrstvu opäť prikryjeme keksami a krémom. Opakujeme kým máme keksy. Posledná vrstva musí byť krémová.
  3. Na záver si roztopíme Nutellu a polejeme vrch koláča. Necháme cez noc v chladničke a hotovo.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂 

Odoslať komentár