Chrumkavé Francúzske zemiaky
Kto by ich už nemal rád? Francúzske zemiaky. Ich lákavá vôňa a chrumkavá chuť uspokojí nejeden mlsný jazýček.
Podľa čoho ale dostali pomenovanie nevedno. Paradoxom je, že vo Francúzsku tento pokrm vôbec nepoznajú. Na Slovensku ale patria k obľúbeným jedlám. Prinášame vám recept na všedný deň, jednoduchý, sýty a chutný.
INGREDIENCIE:
- zemiaky
- vajcia
- cibuľa
- klobása
- mäso
- smotana
- korenie, soľ
- olej
POSTUP:
- Zemiaky, mäso, cibuľu, klobásu pokrájame a vysypeme na vymastený plech.
Pokoreníme a premiešame. Plech prikryjeme a pečieme pokiaľ zemiaky a
mäso zmäkne. - Vajíčka zmiešame so smotanou, rovnomerne vylejeme zmes po zemiakoch a necháme bez alobalu dopiecť 10-15 minút. Môžeme to aj premiešať.